Druppeltje water; een ingewikkeld effect van reflectie

Druppeltje water; een ingewikkeld effect van reflectie


lees verder>>

        

Geïnspireerd door het werk van kunstenares Alexa Meade, leren we hoe je schilderijen kunt laten leven. 

.

Alexa beschildert eerst de onderwerpen van haar werkstukken. Van deze beschilderde objecten maakt zij een foto.  De weergave op de foto lijkt schilderachtiger en levendiger dan een foto van de realiteit.     Om zo'n schilderachtige voorstelling te krijgen moet je kennis hebben van de wetten en regels van de schilderkunst. Dat is het vakwerk. Zonder deze kennis krijg je geen schilderij, maar hoogstens een dode kopie. En daar hebben wij dan precies de kern van deze workshop: wat gebruik je om een voorstelling tot een levendig schilderij te maken!

.

We gaan daarom het proces van Alexa doorlopen door eenvoudige voorwerpen als een appel, een peer, of een potje op de wetmatige manier met acrylverf  te beschilderen. Licht en schaduw, reflectie, slagschaduw en omkeermomenten komen aan de orde.Uiteindelijk maken we een foto van deze objecten. Het doel is dat de foto uiteindelijk een geschilderd stilleven laat zien.

.

Het lijkt in eerste instantie een spel, maar het gaat over de vaste regels van de schilderkunst. Een leuke en interessante manier, waar men heel veel van kan leren.

.

Wij werken tijdens de workshop  met acrylverf maar juist voor aquarellisten  is dit een even leerzame ervaring.

.

 

Tijd en locatie:       vrijdag 22 september vanaf 13.00-17.00

                            Delft 77   Assen   Het gebouw van De Noorderbrug

Kosten:                  € 32,50- (incl. materialen en koffie/thee)

.

.