Het voorjaar is inmiddels losgebarsten en we kijken uit naar de “En Plein Air’s”, het tekenen en schilderen de open lucht. Nu kunnen we eindelijk de oefeningen van het afgelopen  herfst- en winterseizoen  buiten in de natuur toepassen.  We kunnen naar de werkelijkheid kijken en dat vastleggen. Echte luchten, waters, bomen, gebouwen, weggetjes, bruggen, torens, en dat alles tegen de echte horizon. 

Vier “Plein Air’s” zijn gepland in de “oude” Dierentuin in Emmen op de maandagen 20 mei, 17, 24 juni en 1 juli 2019.
In deze sfeervolle omgeving vinden we veel verschillende onderwerpen om te schilderen of te tekenen. Variërend van pittoreske elementen als houten bruggen, prieeltjes en waterpartijen, tot groene hoekjes met oude bomen die met hun  interessante vormen  diepte scheppen. De kinderboerderij geeft ons de gelegenheid dieren te schetsen. Of mensen.

Op  de woensdagen 5, 11 en 19 juni 2019 gaan we naar de Waterstaatskerk in Bovensmilde.  Dit classicistische gebouw uit 1868 met het sierlijke torentje, leert ons veel over lineair perspectief. Het originele orgel, de mooie preekstoel, de glas in loodramen zijn allemaal mooie elementen die door hun stijlvolle eenvoud goed op papier gezet kunnen worden. Zowel de architectuur van binnen als de architectuur buiten gecombineerd met groene landschapselementen, zullen interessante werkstukken opleveren.

Op de vrijdagen 21 juni en dinsdag 25 juni gaan we in Drenthe natuurlijk ook het landschap vereeuwigen. Daarvoor gaan we naar Rolde, waar het dorp, de kerk of het hunebed in hun natuurlijke, historische omgeving kunnen worden vastgelegd.

De kosten voor deze “Plein Air” cursus zijn:

1 dag      € 50,00
2 dagen € 90,00
3 dagen € 120,00
Elke volgende dag € 25,00

Dit is inclusief lunch plus koffie, thee en andere lekkernijen.  
U kunt zelf het aantal lessen en de locaties  uitkiezen.

Tijd:  van 10.00 uur – 16.00 uur, met pauze voor de lunch.
Mocht het weer op sommige dagen nat, koud of winderig zijn, dan hebben we t.z.t. een paar droge en comfortabeler alternatieven achter de hand.

Graag tot ziens op de “Plein Air’s”